Wie wij zijn

Wij zijn een christelijke school, die open staat voor iedereen die in Jezus gelooft. We kijken daarbij over kerkmuren heen: we volgen samen Christus, oprecht en ieder op onze eigen manier.

We staan als christelijke school midden in Hilversum en midden in de wereld. We hebben oog voor wat er in de maatschappij speelt en leren de kinderen hoe ze zich daartoe kunnen verhouden. We leren hen hoe ze zorg dragen voor zichzelf, de ander en de wereld om hen heen. Hoe ze Zijn licht laat schijnen.

Hier staan wij voor

Wij geloven dat God de Schepper is van de aarde en alles wat daarop leeft. Hij houdt van elk mens en heeft Zijn Zoon Jezus Christus gegeven om dat te bewijzen (Joh. 3:16; Rom. 5:8). Hij houdt dus ook van de kinderen. Daar mogen ze op vertrouwen. Op De Wegwijzer leren de kinderen dat.

Op onze school ontdekken en ontwikkelen kinderen zich in verbondenheid met God. Twee overtuigingen vormen de basis voor hoe we ons onderwijs vormgeven. Kinderen zijn nieuwsgierig en hebben de behoefte zich te ontwikkelen. En het welbevinden van het kind heeft invloed op de ontwikkeling en het leervermogen.

Hier gaan wij voor

Onze school heet niet voor niets De Wegwijzer: wij helpen de kinderen bij het ontdekken van hun eigen weg en het uitzetten van een koers die bij hen past. Elk kind dat De Wegwijzer verlaat heeft zichzelf beter leren kennen. Wat kan ik goed? Waar word ik blij van? Wat daagt mij uit? Waar heb ik hulp nodig en hoe vraag ik die? Wat doe ik als het even niet gaat zoals ik wil? Zo leert elk kind dat prestaties niet bepalen wie je bent: jij bent meer dan je hoogste cijfer!

Het onderwijs heeft de waardevolle taak kinderen voor te bereiden op een toekomst die nog onbekend is. Op De Wegwijzer leren we de kinderen bovendien wat wel zeker is in hun toekomst: God is goed en Hij is trouw. Zijn liefde voor elk van hen zal altijd blijven (Ps. 100:5). Daarom is hun toekomst hoopvol (Jer. 29:11)!